DAGIS OCH LÖSHOPPNING

Idag var det min tur att köra inskolning på dagis. Idag var upplägget så att jag skulle vara med tills en kvart innan lunch och sen sätta mig i personalrummet. först fick dom ha lite vattenlek endast iklädda blöjor, mkt uppskattat! Feli var väl inte i storform idag utan lite halvgnällig så när jag gick iväg fick hon ett utbrott ala'  grande!! Hon hade skrikit tills hon spydde men när maten kom hade hon lugnat ner sig och ätit tyst och lugnt. Tanken var att det skulle blivit sömn på det men där gick Feligränsen så vi hoppad det idag! Nya friska tag i morgon.

Efter det åkte vi till HC och fixade present till Noomi Li som har 1 års kalas på lördag.

På kvällen blev det häst och löshoppning på schemat. Mkt duktiga hästar! Wilja har ju teknik som en elefant men det blir bättre och bättre. Hon kanske kan lära sig hon oxå!


ESTELLE


HILDA WILJA!



Kung KNUT

Nä nu är det kväll!

Imorgon är det häst, familj och jobb!


LUGG IT IS!!

Det blev som jag tänkte lugg.  Sen var håret, som jag visste ;) sjukt slitet så det blev en rejäl klippning, nu är mitt ganska långa hår kort! Men blev jättenöjd!

Nu taggar jag jobb hos Amanda kl 4. Mår fortfarande urkigt men 2 alvedon sen är det bara att köra! Har hämtat ut hostmedicin till mig och Feli idag hoppas på snabb bättring.


 

Snart är det 3år sen min fina Antonius vandrade vidare! Tänker ofta på honom Han är saknad!




JODÅ SÅ ATT JAPP

När detta publiceras är jag hos Elin och klipper mig! Kan nog bli lugg igen... trivdes rätt bra i det mitt problem är att jag är dålig på att sköta klippfrekvensen så den är typ alltid lång hahah men men som sagt vi får se..


DAGISDEBUT!!

Idag gjorde Feli dagisdebut, inskolningsdag 1! Det är Stefan som sköter det och idag var dom där 9-11 bara men det hade gått kanon! Feli hade vänt upp och ned på hela avdelningen och lekt med ALLA leksaker som fanns. Blev bara skitförbannad när hon var tvungen att sitta still och äta sin frukt! Det ville hon inte, då blev det ett brandlarmstjut! Men hon lär lära sig!
I morgon är det 9-12 inkl lunch som gäller! PÅ onsdag ska jag med då Stefan ska jobba på CS då är det fm, lunch + middagsvila på schemat. Ska bli spännande, Felan har ju vissa sömnproblem.. Sömn är för mesar!

DAGENS ÅTERVINNING!!

Wilja har ju inga bakskor sen typ 2-3månader. Hon trampade av sig dom i hagen och halva fötterna följde med så det gick inte slå på nya. Vi köpte istallet cavallo skor som har funderat kanon men nu har hon fått lite problem med mugg som satt sig precis i  "skokanten" så det skaver men fick ett tips av Emma om att använda tubsockor! and so it is!!
Snyggaste hästen!

   

men ber en stilla bön om att det går att slå på skor så fort vi stallar in.

Blev en mysig ridtur i fint väder och massa massa galopp på stubbarna



Kvällen avslutades med ett stallarbetspass hos A. Gick bra men segt då jag är genomförkyld och hostig men det som inte dödar stärker!

God Natt




NU ÄR VECKAN SNART SLUT..

Jobbhelgen är avklarad och den har varit kanon!
Veckan som kommer innefattar en del jobb sen lugnar det ner sig. Iof är denna vecka mkt lugn om man jämnför med senaste 2 månaderna ;)

måndag, tisdag, torsdag typ 14.30-20 hos A
onsdag ledig (inskol dagis)
fredag 7.30-16.00 Drags

Helgen ledig och då är det STALLFEST!! fullast vinner!

Efter denna vecka måste jag ta tag lite i mitt nya skolliv och avsätta lite ridtid igen. Ska bli skönt varit mkt jobb ett tag.

Nä nu är det lite familjetid på schemat




NYTT LIV..

brukar tänka på livet innan och efter man fick barn..

Innan.. då gjorde det inte så mkt om man jobbade över 1-2h allt var bara mer pengar
Nu....alla minuter känns som massa långa minuter från sin dotter

Innan... Åka bort en helg var bara party och kul
nu... gah hur ska jag klara mig utan henne

Innan....vara borta hela dagen hemifrån var inget konstigt
nu.... även om man har planer hela dagen vill man hinna träffa henne morgon och gärna lite på kvällen innan hon somnar

När man jobbar går man och undrar vad hon och Stefan gör nu, har hon ätit är hon på bra humör haha en ritig hönsmorsa har man blivit men det är svårt att att slå känslan när man kommer hem och man hör ett superpip och sen springande fötter och någon som skriker mamma mamma mamma <3 eller när man blir väckt på morgonen och det första man ser är en stor kaluffs och ett supersmile!

sen säger jag inte att lite barnfri tid varje dag är underbart men man saknar henne så fort hon är där inte jag är.

Helt onödigt inlägg hihi



SOFFHÄNG

Junioren har äntligen somnat. Hon kämpar imot John Blund så länge det bara går men tyvärr blir det alltid förlust... till slut.. Gillar ju min lilla dotter men skönt att få lite tid på kvällarna utan en liten duracelljunior.

Feli har tillbringat halva dagen med pappa i Reijmyre och kollat när Jaguarerna slog RIF med 1-10. Stefan försöker jämna ut oddsen fotboll-häst men vi vet ju alla att hästarna leder STOOORT!
Ingen kan gnägga som Feli!!

Nu på kvällen tog Liverpool 3 enkla poäng så nu ska bara Man Utd och Man City få stryk i morgon så är fotbollsresultaten Top Notch denna helg ;)

Dagen har tillbringats på stan med Amanda och hennes kompis med assistent. Mkt trevligt och mkt spring fram och tillbaka i affärer! En lunch på kupolen blev det oxå.

Nä det var nog allt för dagen


MOT SKOGSBO...

Dagen är slut. Dax att åka hem till min underbara familj. Hoppas dom känner igen mig ;) Lite tveksamt efter denna sommar haha Bara sova och sen jobb igen kl 9. Då börjar jobbdagen med lite stall.

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3




@ WORK

Vad gör ni då?

Jag jobbar ifall någon undrar ;)

Gör det till åtta ikväll

Tur att man har ett bra jobb :)




MAGGAN HAGGAN ÄR EN DRESSYRHÄST!

Tränade för Lisbeth igår, Wilja var riktigt duktig. Vi har fortfarande problem med galoppövergångar och hon dyker gärna lite i formen, tempot ska bli lite jämnare och lite mer tryck i rörelserna meen det går framåt! Bara från förra veckan var det stor skillnad. Siktar på att starta henne på våra tävlingar, bara som en kul grej!







 

men ibland funkar det lite sämre i komunikationen... ;)... detta skulle vara en sidförflyttning..

 



Feli var med och kollade men tröttnade rätt fort ;) Tur att mormor finns <3

 

Annars händer det inte så mkt. Hela helgen består av jobb hos A.
Var ett snabbt varv i stallet idag och linade W.  Ettan hade tappat en sko så jag slog på den ifall Jossan kommer och rider henne i helgen.
Stefan har hittat hem från jobbresan igen :) skönt <3
Alla mina skolböcker jag beställt har kommit, ska försöka hämta ut dom i helgen så jag kan börja bli duktig och studera lite :) trist att hamna efter första veckan haha

Nu ska jag krama kudden och hälsa på John Blund


LITE OPLANERAT GRÄSÄNKA

Sambon är ute och far på jobb i Borås och eftersom instalationen inte var en dans på roser blev det en övernattning. Trist att det sammanföll med att Feli är på uber super duper dåligt humör. Inget passar och sova vill man INTE! Tur att man älskar sina barn villkorslöst i alla fall <3

Idag har jag köpt och monterat barnstolen till min cykel! Feli fick provsitta i vardagsrummet


Det blev oxå en ny klippmaskin till hästen, ingen dyr värsting utan en lite billigare. Resonerade så att jag klipper en kanske 2 hästar ett par gånger om året, då duger denna. En tjej i stallet har den och hon är nöjd!



Annars blev det en lugn kväll för mig och Feli. Hon är inte riktigt kry än utan snorar och hostar. Ska ringa BVC  i morgon och kolla vad dom tycker. Vi skulle gått bort till stallet och motionerat Wilda Wilja lite men mamma fick ta henne.

Madde och Moose gjorde en vurpa i måndags i galopp! Moose snubbla och dom stupade som tur vad gick det bra med båda. Moose är full av små rivsår i pannan men det såg ut som tränset tog värsta smällen. Tur det!

I morgon skulle jag åkt till skolan och kollat in hur upplägget på datan var men eftersom Stefan inte kom hem så blir det inget, får komma nästa vecka i stället :) Jag och Feli tänkte gå bort och våldgästa morfar istället :)


ÄNNU EN TISDAG HAR PASSERAT..

Jag måste börja med att skriva att jag cyklade till jobbet idag trots att jag började 7.30! Det var jobbigt, var nog 15år sen sist jag cyklade över en mil! Jag har förfallit min kondis är kass haha! Men ska ta tag i det nu *host host* Men farmos tantcykel fungerade prima, lite skillnad på min bockstyres hoj från tidigt 90 tal med 1cm breda däck!
Nog om det.

Dagen började med några timmar på jobbet. Blev en jobbig dag pga av lite olika omständigheter men men kan ju inte vara en dans på rosor varje dag ;) Nästa tisdag bär det av dit igen sista passet som jag har inbokat.

Skolan började igår, det känns helt ok. Skriver mer om det när jag satt mig in i det lite.

Kvällen avslutades med stall och ridning. Jag galoppjobbade Wilja lite på stubbåkern. Det är det min absoluta favorit i ridvärlden, att få galoppa på stoooora fält! Mamma (och Feli) fotade lite..

     








Imorgon och torsdag är jag LEEDDDIGGG!!!!


SVÅRT ATT HITTA NÅGOT SÖTARE... ;)

Feli-Bomb!!

 
         

 

 

Sov gott mina vänner, i morgon är det skola! Spännande!


JODÅ!

tom en gammal tant som jag kunde lära mig nya saker som den mkt tekniskt svåra "tidsinställa" inlägg haha ;)

På jobbet har det nyss varit frukost. Slutar om 4h då ska jag hem till kusarna och rida ett varv. Nu har jag lite arbetspass kvar. Kommande vecka blir inte jättemkt ridtid men seeen ska mitt hästande bli normalt igen.
Har jobbat 260h i juli och 170h än så länge i augusti så tyvärr har hästarna blivit lite "ställda i skymundan". Har känt att den lilla lediga tid jag haft har jag velat tillbringa med familjen. Kan inte komma ihåg sist i livet när jag max ridit 2-3dagar i veckan. Det var nog mitt hästfria år när jag bodde i GBG...typ 98/99

den 28/8 ska även Feli börja dagis :) ett litet Körsbär ska hon bli, vi har varit där och hälsat på, tror det blir super duper!
Feli på dagis ger ju oxå lite mer tid till annat, just nu är hon som en tromb hemma så hon behöver leka av sig på dagis...

Jag tänkte börja mitt lite hurtigare liv i samma veva har fått en cykel så nu är jag på jakt efter en barnstol till den sen ska jag försöka komma igång. Tänkte börja cykla till dagiset det är ju inte långt och cykelväg hela vägen..
Så om någon har en barnstol ligger och skräpar köper jag den gärna!


Skulle bara kolla..

om det fungerar att tidsinställa inlägg ;) Jag hoppas verkligen jag sover gott när detta kommer upp ;)


GLAAAD Fru SORK!!


Jo, bloggen får nog en chans till...

Om jag inte kan hålla liv i denna blogg, då är det ett misslyckande för tredje gången då vet jag att jag ska lägga av ;) Det kanske är så enkelt att mitt liv är inte tillräckligt intressant så mitt och ert intresse dör ut haha

Just nu sitter på mitt sista schemalagda dygn. Har sommarjobbat på en gruppbostad. Det har verkligen varit helt underbart roligt, vilket gäng jag skrattar bara jag tänker på dom! Men hoppas jag kommer tillbaka då och då som vikarie.
På måndag kl 10.00 börjar mitt "nya" liv 1½ år framåt. Jag ska plugga till undersköterska. Utbildningen går på komvux och är på distans. Men man kan sitta på skolan hur mkt man vill och det finns även valfria föreläsningar att gå på. Det kan nog behövas efter alla år som gått sen sist man pluggade.. humm..

Annars rullar livet på Feli har blivit stora tjejen. Hon är 14månader och börjar dagis nästa vecka. Jag hoppas och tror att hon kommer älska det :)

SOMMARSKOJ!!

    

Hästarna då?
Dom har haft en liten luffa i skogen sommar. Mamma och skötarna har ridit mest jag har jobbat sjuukt mkt men nu ska dom igång. Tävlingsschemat är väl dock vagt.. mkt gräs som ska motioneras bort först ;)


Funderar....

på att ge mitt bloggande ett sista nytt försök mmm.. Tycker det är superkul men tappar ju lusten lite för fort...

RSS 2.0